Bli synligare på Google

Google My Business – bli synligare på Google!

Det här blir ett relativt kort inlägg men definitivt något alla företagare bör läsa och göra.

Google My Business är en del av Google där man kan fylla i uppgifter om sitt företag. Fördelen med att göra det är att om någon söker på ditt företag så kommer personen genast se kontaktuppgifter till ditt företag, du kan visa dina öppettider, personer kan skriva recensioner om ditt företag och du kan svara på dessa och du kan visa upp bilder (det går även att visa upp sk. 360-graders bilder).

Uppgifterna du fyller i används och syns både i vanliga sökningar hos Google men även i Google Maps.

Så här blir du synligare på Google

Det är otroligt enkelt och något alla klarar av. Jag ska försöka beskriva steg för steg hur du gör (även Google har en bra och tydlig förklaring samt en sida med de vanligaste frågorna och svaren på dessa.)

  1. Börja med att besöka Google My Business.
  2. Tryck på den gröna knappen uppe i högra hörnet där det står ”Börja nu”.
  3. Om du inte är inloggad kommer du behöva logga in. Har du flera Google-konton, se till att du är inloggad med rätt konto.
  4. Du får nu upp ett formulär där du får fylla i grundläggande uppgifter om ditt företag, se bilden.

Google My Business

När du har fyllt i formuläret kommer du behöva verifiera att det är du som äger företaget. Det gör du genom att fylla i en kod som Google skickar till dig med post, det brukar ta 1-2 veckor innan brevet kommer. När du väl får koden är det viktigt att verifiera ditt företag inom 30 dagar. Om du inte gör det kommer du behöva begära en ny kod.

Dock kan du redan innan ditt företag blivit verifierat fortsätta fylla i uppgifter och ladda upp bilder. Det gör du här Google My Business. Om du behöver hjälp kan du se om Google har svar på det du undrar över här.

Tycker du att det är krångligt eller känner dig osäker? Kontakta oss på DA:WEBB så hjälper vi dig gärna!

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *