Optimering av hemsida

Prestanda och varför det är viktigt

Något av det viktigaste när det gäller hemsidor är att det ska vara lätt att hitta den information besökaren är på jakt och att hemsidan ska vara lätt att använda och upplevas snabb. Om en hemsida tar lång tid att ladda är risken överhängande att besökaren lämnar hemsidan och söker informationen på något annat ställe.

Det sista du vill när du har fått en besökare till din hemsida är att denne lämnar på grund av att hemsidan fungerar dåligt, upplevs seg eller inte fungerar i den webbläsare / enhet besökaren använder.

Det här blir första blogginlägget i en serie om hur du som ägare av en hemsida ska tänka kring att få dina besökare att stanna kvar på din hemsida. Och i det här blogginlägget kommer mitt fokus vara på prestanda, dvs hur snabb en hemsida upplevs.

Redan 2008 gick Amazon ut med att för varje 100 ms längre tid en sidladdning tog minskade deras försäljning med 1%. Även Google har uttalat sig att om dom minskar hastigheten på sin sökmotor med 100 ms förlorar dom 8 miljoner sökningar per dag. För ett företag som tjänar enorma pengar på annonsering är det av yttersta vikt att aktivt jobba med prestanda för att undvika att förlora personer som använder deras sökmotor.

Nu kanske du tänker att dessa exempel inte påverkar dig och din hemsida. Amazon och Google är ju ändå några av världens största hemsidor. Men faktum är att fler och fler använder sina smartphones för att surfa / leta information. Och jag tror vi alla vet att hastigheten när man surfar via sin smartphone inte alltid är den bästa. Så att optimera sin hemsida är otroligt viktigt för att undvika att förlora potentiella kunder.

Hur snabb är din hemsida?

Är du nyfiken på hur just din hemsidas prestanda är? Det finns två bra och gratis tjänster du kan använda för att snabbt få uppfattning om hur väl optimerad din hemsida är,

Google PageSpeed Insights

Pingdom Website Speed Tester

Resultaten från dessa tester är inte alltid lätta att förstå. Jag hjälper dig mer än gärna att tolka resultaten och komma med förslag på hur du enklast förbättrar prestandan på din hemsida.

Tveka inte att ta kontakt med oss redan idag för ett förutsättningslöst möte!